Project

over Wildertuin

Wildertuin is het resultaat van een unieke samenwerking van Community Building vzw met het naastgelegen woonzorgcentrum De Boomgaard. De assistentiewoningen maken een belangrijk deel uit van de verdere ontwikkeling van de gemeente Langemark – Poelkapelle op deze zorgsite in de Lekkerboterstraat.  

De residentie met 33 assistentiewoningen is de laatste schakel in het totaalaanbod van de gemeente, om aan elke senior het gepaste aanbod of de juiste woonvorm aan te bieden volgens zijn of haar behoefte(s). Wandelaars en fietsers kunnen via de Lekkerboterstraat naar de volkstuintjes en de achterliggende gemeentetuin.

Energiezuinige woonunits

Het gebouw met 33 energiezuinige woonunits voorziet in prachtige 1- en 2-slaapkamerappartementen met volledig uitgeruste keukens en badkamers. Elke assistentiewoning is voorzien van een zongericht terras die de bewoner optimaal laat genieten van een uniek uitzicht over Vlaamse velden met ochtend-, middag- en/of avondzon. Alle gelijkvloerse appartementen beschikken bovendien over een ruime afgesloten privétuin met weinig onderhoud. Voldoende parkeergelegenheid met mogelijkheid tot elektrisch laden en een afgesloten fietsberging zijn eveneens aanwezig voor bewoners of bezoekers.

Community Building opteert voor betaalbare en slimme assistentiewoningen in combinatie met een zeer zuinig
energieverbruik én lage syndicuskosten door de duurzame materiaalkeuzes. 

Uniek totaalaanbod

Meer en meer steden en gemeenten komen tot het inzicht dat ze als bestuur een belangrijke rol te vervullen hebben voor de senioren, de sterkst groeiende bevolkingsgroep in Vlaanderen. In Langemark-Poelkapelle wordt een uniek totaalaanbod voorzien met als ruime doelgroep de senioren tussen 60 – 90 jaar. Een belangrijke toekomstvisie die rekening houdt met elk aspect van het ouder worden. 

Enerzijds wordt aan het Woonzorgcentrum De Boomgaard een nieuwe vleugel mét dienstencentrum gebouwd om de capaciteit te verhogen en een antwoord te bieden op de grote vraag naar kwalitatieve voorzieningen in de regio. Anderzijds bouwt Community Building 33 assistentiewoningen, Residentie Wildertuin. 

Contacteer ons voor meer informatie

Wij staan steeds tot uw beschikking voor het maken van een afspraak