Investeren

in assistentiewoningen

Residentie Wildertuin werd op minder dan 12 maanden tijd volledig uitverkocht. Binnen dit project kunnen wij dus momenteel geen investeringsmogelijkheden aanbieden. Wel geven wij u graag een blik op onze visie en werking. Wenst u meer informatie over andere projecten in de buurt? Surf dan naar onze projectwebsite voor recente beschikbare projecten: CBQ | Built with care.

Vastgoed kopen in een dichtbevolkte regio zoals Vlaanderen, blijft één van de meest interessante beleggingen die u kan doen. De investeringswaarde blijft jaarlijks stijgen en zal dit blijven doen zolang de bevolking groeit. Door de sterk stijgende vergrijzing in België voorspelt de toekomst dat een comfortabele aangepaste woonst in eigen regio vinden niet evident zal worden. 

Investeren in assistentiewoningen is financieel en fiscaal nog steeds het meest interessant door de diverse aankoopvoordelen. Zo betaalt men bij aankoop een verlaagde BTW op nieuwbouw (12%). Tevens is er geen onroerende voorheffing (K.I.) te betalen op uw appartement in volle eigendom. Eén van de grootste voordelen is dat assistentiewoningen niet ondergebracht zijn in de huurwetgeving maar het woonzorgdecreet. Zo is uw eigendom beter beschermd tegen wanbetaling en onvoldoende onderhoud van de woning. Niettegenstaande de respectvolle doelgroep biedt dit toch een grote meerwaarde en zekerheid in tegenstelling tot de reguliere huurmarkt, waarbij de eigenaar geluk moet hebben met de huurder(s) en meestal onvoldoende juridische bijval krijgt in geval van schade.

Focus op wat de bewoner nodig heeft

Veel assistentiewoningen in Vlaanderen kampen met grote leegstand. Deze veel te grote complexen zijn gebouwd door vastgoedontwikkelaars op mooie maar verlaten plaatsen zonder concept. Meestal zijn ze te duur en zonder verdere kennis binnen de zorgsector ontbreekt de focus op wat de huurder/bewoner nodig heeft: een betaalbare woning in een kleinschalige residentie op een centrale locatie. Zoals in Wildertuin, dienen alle voorzieningen en services fulltime aanwezig te zijn zonder onnodige hoge woonkosten voor zaken die men (nog) niet nodig heeft.

Financieel model van exploitatie

Na jarenlange marktonderzoeken en -studies heeft Community Building een financieel model van exploitatie ontwikkeld dat zowel voor de exploitant, de eigenaars en de bewoners een vast en zeker rendement biedt. De bewoners en hun noden worden binnen het concept centraal geplaatst waardoor er bezettingscijfers van 100% gehaald worden. (ref. Belfort Poperinge i.s.m Stad Poperinge en WZC Proventier). Community Building is bouwheer én exploitant. Om de betaalbare topkwaliteit in bouw en uitbating te garanderen doen wij beroep op ons netwerk van professionele partners en investeerders. Ook de kopers van de assistentiewoningen en hun familie worden beschouwd als langdurige partners. Bovendien vormen de betaalbare assistentiewoningen een woonvorm die de stap naar een woonzorgcentrum kan uitstellen of vermijden op lange termijn.

Investeren

via CBQ | Built with care

Investeren via CBQ | Built with care is een zekerheid in de zorgsector met garantie op snelle verhuur door het totaalaanbod van services en de verregaande samenwerking met naastliggende woonzorgcentra. Bovendien bent u als eigenaar volledig ontzorgd van alle administratieve opvolgingen.

Van Architect tot Zorgverlening

U koopt rechtstreeks bij de exploitant, Community Building (CBQ), éénzelfde partner die het volledige opvolgingsproces en woonbeheer op zich neemt. Duidelijke communicatie én oog voor detail is het basisprincipe.

Talrijke voordelen van investeren via CBQ

 • 12% BTW op de aankoop in volle eigendom
 • Vrijstelling van onroerende voorheffing
 • Energiezuinige Vlaamse kwaliteitsbouw
 • Betaalbaar voor alleenstaanden en koppels
 • Dossierbeheer en opvolging van huurgelden
 • Perfect onderhoud van uw eigendom
 • Lage onderhoudskosten (syndic)
 • Samenwerking met het WZC en dienstencentrum op 1 site
 • Wachtlijstenbeheer en uitwisseling met het WZC
 • Opgenomen in het seniorenaanbod van de gemeente
 • Verhuurprijzen per appartement ipv per persoon

Investeer in jezelf

Comfortabel en luxueus genieten van het leven zonder de praktische lasten van huishouden en administratie.

U gaat en staat waar u wilt, maar u kan wel genieten van onze professionele zorg indien dit nodig zou worden, zodat de regie van uw leven in eigen handen blijft.

Investeer voor later

U bent op een leeftijd gekomen dat u een zekerheid wilt inbouwen voor uzelf en voor uw kinderen?

Uw eigendom wordt goed onderhouden en later, wanneer u een assistentiewoning nodig zou hebben, heeft u er al één. 

Opbrengsteigendom

De combinatie van 2 bloeiende sectoren.

Elke Belg investeert graag in vastgoed, met de aanvulling van de groeiende zorgsector door de vergrijzing van onze samenleving, biedt Wildertuin u een investeringsportefeuille die een mooie opbrengst garandeert op lange termijn.